skip to Main Content
Glovis-play-icon
Glovis-fun
Glovis-wood
Glovis-color

OD IDEJE DO REALIZACIJE!

Visoka vrijednost igre vam je glavni prioritet, ali budžetska ograničenja otežavaju planiranje vašeg igrališta? Zato se pouzdajte u našu kompetentnost za planiranje: rado ćemo implementirati vaše igralište za vas i s vama!

oidr-1
oidr-1

PO ČEMU SMO POSEBNI?

Visoka vrijednost igre vam je glavni prioritet, ali budžetska ograničenja otežavaju planiranje vašeg igrališta? Zato se pouzdajte u našu kompetentnost za planiranje: rado ćemo implementirati vaše igralište za vas i s vama!

Planiranje

Da bi igralište ne samo izgledalo lijepo, već i da bi bilo funkcionalno, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir prilikom planiranja igrališta. Zahvaljujući našem iskustvu, upoznati smo sa svim zahtjevima dizajna igrališta.
Kompetentnost u planiranju znači razmotriti svaki aspekt igrališta. Stoga na početku svakog procesa planiranja postoji analiza budućeg opsega prostora za dječije igralište te potreba kupca i korisnika. To je jedini način na koji planiranjem igrališta možemo postići najviši kvalitet i stvoriti igralište koje je održivo u smislu svoje društvene funkcije i funkcije promocije vježbanja i pokreta.

Slijed kretanja, zone za igru i sigurnosne zone naši profesionalci u odjelu za planiranje razmatraju i smisleno uređuju od samog početka. Izbor proizvoda u potpunosti ovisi o vašim željama i zahtjevima vaših posjetitelja ili korisnika. Kako biste mogli vidjeti kako bi vaše igralište moglo izgledati prije nego što bude implementirano, poslat ćemo vam realan i pregledan plan ili 3D vizualizaciju.

Analiza područja za igru

Prvi korak u planiranju igrališta je analiza područja za igru. Naši stručnjaci uzimaju u obzir sve postojeće činjenice:

  • cjelokupno područje gdje će se nalaziti igralište, topografiju i prirodne karakteristike,
  • položaj u krajoliku tj. okolini, strane pristupa
  • karakteristike potencijalnih korisnika (dob/spol itd.).

Kada planiramo igralište, uvijek radimo sa profesionalnim kontrolnim listama za planiranje, koje također uključuju i važne faktore za izvođenje građevinskih i montažnih radova. Posebni zadaci kao što su koncepti za više generacija, inkluzija, ili npr posebno namjenjeni za kretanje, ali i razne tematske želje prilikom dizajna su uključeni od samog početka u samo planiranje igrališta.

Grubi koncept

Stvarno planiranje igrališta obično započinje fazom koncepta (mozganje/brainstorming, pronalazak odgovarajuće teme).

Kada ugrubo napravimo koncept on obuhvata zoniranje, funkcionalne zone, planiranje šetnica, prilaza, ulaza na igralište ili cjelokupan park ako se radi o takvoj vrsti ponude.

Nacrt plana

Na osnovu grubog koncepta kreira se 2D nacrt plana koji kasnije ide u detalje. Nacrt plana takođe uzima u obzir funkcionalna područja za dobne skupine, vrijednosti igre i sigurnosne aspekte/zone.

Izbor i pozicioniranje opreme za igralište uvijek se odvija u kontekstu svih ostalih faktora relevantnih za područje na kojem će biti igralište. Sve je to jako važno, jer kvalitet opreme i sastavnih elemenata igrališta osigurava i konačan kvalitet, učinke na dječiju igru kao i održivost.

Prezentacija plana igrališta

Od skiciranja slobodnom rukom, preko 2D do 3D vizualizacije. Naši stručni saradnici će vam predstaviti plan igrališta i objasniti konceptualne ciljeve. Tamo gdje je potrebno i smisleno, za vas možemo predstaviti i pojedinačne dijelove opreme iz naših opsežnih modularnih sistema i ilustrirati ih 3D prikazima.

Razlozi zbog kojih nam vjeruju prilikom planiranja

Kada je riječ o planiranju igrališta, mi radimo u interdisciplinarnim timovima koji su kompetentni ne samo za planiranje područja gdje će biti smješteno igralište, nego i za cjelokupnu ugradnju, montažu i planiranja troškova. Možete iskoristiti i naše stručno znanje o sigurnosti.

Sva ta područja međusobno povezana prilikom planiranja mogu vam garantovati igralište koje u potpunosti ispunjava sve vaše zahtjeve i ciljne grupe, nudi sigurnost koju možete provjeriti u nadležnom laboratoiju za ispitivanje sigurnosti dječijih igrališta i u potpunosti će vas oduševiti!

Back To Top