skip to Main Content

BH lider u
prozivodnji
dječijih igrališta

Glovis-play-icon
Glovis-fun
Glovis-wood
Glovis-color

Mi smo Glovis

Dobrodošli na mjesto gdje možete naručiti kvalitetnu i sigurnu opremu za igralište!

Glovis doo je porodična kompanija osnovana 2011. godine, a do danas je izrasla u najmoderniji i najopremljeniji proizvodni pogon za proizvodnju igrališta u Bosni i Hercegovini, sa oko 25 zaposlenih koji brinu o razvoju, proizvodnji i prodaji visokokvalitetnih proizvoda širom BiH i regiona.
Osnovna djelatnost kompanije je proizvodnja igrališta za javnu i privatnu upotrebu, proizvodnja urbanog mobilijara (korpe za otpad, klupe, autobuska stajališta, niše za kontejnere, biciklistička stajališta….), kao i vrhunskog sportskog mobilijara (fitness oprema, opremu za sport, koševe, golove).

Svi naši proizvodi su od najkvalitetnijih vrsta drveta (sibirski ariš, bagrem, jela, smrča itd), metala, specijalnih HDPE masa, polipropilenskih užadi itd.
Koristimo moderne i ekološki prihvatljive materijale u kombinaciji sa najboljim postupcima njihove zaštite: metalni profili su od nehrđajućeg čelika ili se podvrgavaju postupku cinčanja ili praškastog farbanja, a drveni elementi su od najboljih vrsta drveta za određenu namjenu i po potrebi se podvrgavaju metodi zaštite dubinskom impregnacijom u komori pod visokim pritiskom. Izgradili smo visoko napredne, uzastopne operacije proizvodnje koje kada se ukombinuju sa fleksibilnom i pouzdanom montažom i ugradnjom dozvoljavaju nam da preuzmemo potpunu odgovornost ne samo za naše proizvode nego i za njihovu montažu i ugradnju.
Naši proizvodi su certificirani, dugotrajni, otporni na atmosferlije, koroziju i štetočine. Koristimo materijale neškodljive za okoliš, a većina materijala može se reciklirati.

Naši brendovi

Kontinuranim razvojem i ulaganjem brendirali smo četiri grupe proizvoda:

Mi brinemo o
sigurnosti djece

Sigurnost dječijih igrališta
je NAJVAŽNIJA

Glovis je prepoznat kao vodeći bosanskohercegovački proizvođač dječijih igrališta. Sva naša igrališta su dizajnirana na način da prije svega poštuju mjere za sigurnost djece na dječijim igralištima. Kada je u pitanju sigurnost, igrališta su testirana i certificirana od akreditovane laboratorije za ispitivanje prema standardu BAS EN 1176 (Evropski standard za sigurnost dječijih igrališta). Svi materijali su napravljeni prema najstrožim evropskim zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima, vodootporni su i UV rezistentni.
Naš cilj je da se spriječe i minimiziraju povrede djece na igralištima, a kako bi to postigli uveli smo upravo standard za sigurnost dječijih igrališa i sva oprema koju posjedujemo i involviramo u igrališta su prošla najstrožije kontrole kvaliteta, ne samo sa sigurnosnog nego i medicinskog aspekta.

Back To Top